Presentació d’un número de El Mirall dedicat a l’Astronomia

Presentació d’un número de El Mirall dedicat a l’Astronomia

Ahir, dissabte dia 29 d’octubre, es va presentar el número 235 de la revista El Mirall,dedicat a Vicenç Mut, l’únic mallorquí que té un cràter a la Lluna, i altres aspectes de l’astronomia i la ciència a Mallorca.
L’acte es va fer al Castell de Sant Carles, ja que Vicenç Mut en va dissenyar l’ampliació el 1662. Hi varen intervenir el campaner i estudiós de l’obra i la biografia de Vicenç Mut, Antoni Contreras, Lluc Mas, president de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai, Ignasi Serra, cap de redacció de la revista i Jaume Lladó, president de l’Associació El Mirall.
Encetà la presentació Jaume Lladó, el qual va fer una defensa de la ciència com a part del patrimoni cultural, al mateix nivell que les arts i les humanitats, per la qual cosa, una revista cultural com El Mirall, també ha de difondre la ciència mallorquina. Va seguir Ignasi Serra, que va parlar de la gestació d’aquest número de la revista i la necessitat de reivindicar els nostres científics, sovint desconeguts pel gran públic, i va parlar també de les pàgines dedicades a les actiitats de la Fundació Francesc de Borja Moll

  • mirall2
  • mirall1
. Antoni Contreras va centrar la seva intervenció en la figura polifacètica de Vicenç Mut i en va tocar tots els caires: astronom, matemàtic, enginyer, historiador, militar i misser. Finalment Lluc Mas va agrair l’oportunitat d’haver pogut treballar juntament amb El Mirall per poder treure endavant aquest número tan científic i també va agrair a la direcció del Museu de Sant Carles la cessió a l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai de les instal·lacions del castell per organitzar diverses activitats.
Prèviament a la presentació va tenir lloc un itinerari astronòmic per Palma, organitzat per l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai, que també es fa el darrer dissabte de cada mes, i segueix les passes de Vicenç Mut en un recorregut que comença a les 10:30 hores als jardins de La Misericòrdia i acaba al Castell de Sant Carles a les 13:00 hores.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.