Les eleccions municipals a Campos minut a minut

votacionsAvui se celebren les eleccions municipals, al Parlament Balear i al Consell de Mallorca. Més de 6.000 campaners están cridats a les urnes. Es podrá votar des de les nou del matí fins a les vuit del vespre.
Hi ha deu meses electorals a Campos i sa Ràpita.
Cal recordar que a les eleccions locals s’hi presenten cinc candidatures que són, per ordre alfabètic: Més per Campos. Pi, PP, PSOE i Volem Campos. S’han de triar 13 regidors, que es repartiran seguint els criteris de la Llei d’Hondt entre totes aquelles candidatures que obtenguin més del 5% dels vots vàlids.
Cal recordar que ara fa quatre anys, el 2011, amb una participació del 78,1%, varen sortir elegits 6 regidors del PP (45,2%), 4 de Més Acció (30,72%) i 3 de Campos pel Canvi (19,82%).
Des de Ressò Digital farem un seguiment minut a minut de les eleccions campaneres. Us anirem informant de les notícieis que es vagin generant al respecte i, a partir de les 20:00, dels resultats.
A les 10:00 ja havien votat mês del 10% dels electors.
A les 12:00 l’afluència de votants és fluïda, però constant. La participació supera de poc el 30%.
Com anècdota direm que un home ha votat dues vegades a l’edifici Polivalent. Primer a una de les meses i després a l’altra. Sembla que l’han confós amb el seu germà. Alguns interventors es plantejaven la possibilitat de realitzar una impugnació, però en aquest moment no sabem si s’ha materialitzat o no.
A les 14:00 ja ha votat més del 40%, la qual cosa fa pensar que superarem la participació de fa quatre anys, que va ser del 78%.
Una altra anècdota. Ha arribat un vot per correu d’una dona que es va morir fa un parell de dies.
A les 16:00 la participació ja supera, per poc, el 50%. A la taula de sa Ràpita, per exemple, ja han votat 359 persones de les 729 que en formen el cens, mentre que a les dues de l’Auditòrium hi han votat, respectivament, 359 i 369 electors i ales dues de l’Ajuntament 413 i 435.
A les 18:00 la participació ja supera el 60%.
Amb el 10% escrutat el PP treuria 8 regidors, Més 3 regidors, el Pi i el PSOE 1 cadascun i Volem no tendria representació.
Amb el 100% escrutat PP 9, Més 2, PSoe 1, Pi 1.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.