L’OBRA CULTURAL BALEAR LAMENTA LA MORT DEL DOCTOR BADIA I MARGARIT

badia i margarit

L’Obra Cultural Balear lamenta la mort d’Antoni Maria Badia i Margarit, filòleg i estudiós de la llengua catalana que havia nascut el 1930 a Barcelona i que va ser una peça fonamental en la recuperació pública del català durant les darreres dècades del passat segle.

El doctor Badia i Margarit presidí el “II Congrés internacional de la llengua catalana”, el 1986, vuitanta anys després de la celebració del primer, que presidí Antoni Maria Alcover. Palma acollí la secció “Lingüística social”, la més significada d’aquest II Congrés, atès que els problemes que aleshores afectaven la llengua catalana en tot el seu territori tenien molt a veure amb la seva consideració social. Badia i Margarit era Doctor honoris causa, entre d’altres, per la Universitat de les Illes Balears (2007)

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.