La possessió mallorquina, nou llibre de Tomàs Vibot

La possessió mallorquina, nou llibre de Tomàs Vibot

Tomàs Vibot acaba de publicar una nova obra. Es tracta del llibre La possessió mallorquina, que duu com a subtítol Arquitectura, explotació i quotidianitat.
Vibot ja havia escrit bastant sobre les possessions, concretament cal destacar els quatre volums de Les possessions de Mallorca, de l’any 2008. Però ara si acosta d’una forma força diferent. No descriu possessions una per una com a l’obra anterior, sinó que s’endinsa en les seves característiques generals, la seva història, la seva arquitectura però, sobretot fa una radiografia de com s’explotaven i com s’hi vivia fins fa uns pocs decennis.
L’obra està encarada cap un públic ampli, cap a tots aquells que volen saber com funcionava aquesta unitat econòmica de la pagesia mallorquina, que combinava agricultura, ramaderia, explotació forestal i, en determinats casos inclús va acollir activitats pesqueres i fins i tot industrials.
Vibot en repassa els cultius principals, el diferent bestiar que s’hi criava i les tasques quotidianes que es duen a terme en el dia a dia. També n’estudia les distintes formes d’explotació i la propietat.
Es tracta, en definitiva, d’un llibre força interessant, que permet conservar el coneixement de quelcom que actualment es troba en un franc declivi, però que ha significat molt per a l’economia mallorquina durant els darrers segles de la nostra història.
L’edició ha anat a càrrec de l’editorial El Gall Editor, de Pollença.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.