Commemoració del 100è aniversari del naixement de Miquel Aguiló Pomar

Commemoració del 100è aniversari del naixement de Miquel Aguiló Pomar

Com que enguany es commemora que fa cent anys que va néixer el pintor campaner Miquel Aguiló, s’Apotecari Rosa, es faran una exposició i un concert per retre-li homentage i recordar la seva obra.
Als seus fills Miquel Àngel i Germán se’ls va ocórrer organitzar aquesta celebració, per la qual cosa es varen posar en contacte amb l’Ajuntament que va ser totalment receptiu a la petició i va decidir concentrar els actes al voltant de la Fira de Maig.
Els responsables del muntatge i l’organització són Maria Nicolau i Andreu Mas, organitzadors de l’Art Nit de Campos.
L’exposició s’inaugurarà el proper dissabte dia 6 de maig a les 19 h al casal de Can Pere Ignasi i estarà oberta fins dia 31 del mateix mes. Serà una exposició antològica en la qual s’exhibiran les obres més representatives, però també obres que va fer quan era més jove i alguns experiments que va fer amb altres tipus d’estètica. Es tracta d’oferir una visió el més completa possible de la vida i obra d’aquest gran pintor campaner.
A més dels quadres també hi haurà una recració del seu estudi i material de caire personal com fotografies i documents que mostrartan la seva intensa tasca artística, que no es va limitar a la pintura, sinó que també es va estendre a altres camps, entre els quals cal destacar-ne la música, ja que durant uns anys va ser el president de Joventut Musical de Campos, a través de la qual va organitzar diversos concerts al nostre poble.
Per això no s’ha volgut oblidar la música en aquesta commemoració i també s’ha programat un concert de violoncel i piano a càrrec de Bàrbara González i Noemí Dalmau, que serà dia 21 de maig a l’edifici cultural polivalent de ca ses Monges.
Joan Veny i Marcos Mateu s’han volgut sumar a l’homenatge amb sengles escrits que es recolliran en un fulletó que s’imprimirà per a l’ocasió.
Més informació a l’edició en paper.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.